EHBO cursus

Vaccinaties

Het komt regelmatig voor dat cli├źnten bij mij op homeopathisch consult komen, die (verergering van) klachten hebben sinds een vaccinatie of een reeks vaccinaties. Niet altijd is men zich ervan bewust dat de vaccinatie de mogelijke oorzaak van de klachten kan zijn.

Ik zie een verscheidenheid aan klachten zoals terugkerende verkoudheid, oorontsteking, bronchitis, spijsverteringsklachten, eczeem. Maar ook slaapproblemen, verandering in gedrag, angsten kunnen ontstaan of verergeren na vaccinaties.


Klassieke homeopathie en vaccinaties

- Klachten die ontstaan of verergerd zijn na vaccinaties kunnen goed homeopathisch behandeld worden. Klachten verdwijnen en u of uw kind komt weer in balans.

- Door een klassiek homeopathische behandeling kan de algehele weerstand verbeterd worden. Vaccinaties zullen dan minder verstoring veroorzaken.

- Rondom de vaccinaties kan de homeopathische vaccinatienosode gegeven worden. Dit noemt men 'homeopathisch begeleiding' van een vaccinatie. De kans op klachten na de vaccinatie wordt hierdoor verminderd. Het geeft echter geen absolute garantie.

- Extra weerstand tegen een bepaalde ziekte kan verkregen worden door specifieke middelen tegen een bepaalde ziekte in te nemen. Dit werkt vooral als er sprake is van een epidemie (kinkhoest, griep, rode hond). Ook bij deze werkwijze is er geen absolute garantie dat u of uw kind de ziekte niet krijgt.

- De ziektes waarvoor gevaccineerd wordt, kunnen over het algemeen goed homeopathisch behandeld worden (bv kinkhoest, griep).

Wanneer u meer wilt lezen over schade door vaccinaties neem dan een kijkje op de websites van Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (www.nvkp.nl) en die van homeopathisch arts Tinus Smits (www.tinussmits.nl).


Wat kunt u zelf doen om de risico's van vaccinaties te beperken?

Cursus EHBO in klassieke homeopathie

Je valt op je stuitje, je hebt je enkel verzwikt, je kind heeft iets verkeerds gegeten en "loopt helemaal leeg" of je kind heeft waterpokken en krabt zich helemaal kapot. In deze en nog vele andere gevallen zou je zo graag iets willen doen om het sneller over te laten zijn, maar je weet niet wat. Klassieke homeopathie kan helpen met het versnellen van de genezing, het voorkomen van bepaalde klachten en het verzachten van de pijn en de jeuk.
Tijdens de cursus EHBO op basis van klassieke homeopathie leert u voor EHBO- en andere acute situaties de passende middelen op de juiste manier te gebruiken.


Wat houdt deze cursus in?

De cursus bestaat uit vier lessen. Elke les bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

Het theoretische gedeelte is bedoeld om meer inzicht te krijgen omtrent de basisbeginselen van de klassieke homeopathie zodat u er op een verantwoordelijke manier mee kunt werken.

In het praktische gedeelte worden 37 homeopathische middelen besproken die in acute situaties nodig kunnen zijn. Ook worden er een aantal middelen besproken die specifiek bij kinderproblemen kunnen helpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, last bij doorkomende tanden of reisziekte. U ontvangt een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de gehele cursus. Tevens is er een mogelijkheid om op de cursus zelf een EHBO-doosje, zalven en tincturen aan te schaffen.

Neem direct contact met mij op

Oorontsteking na vaccinatie

Een kindje van 2 jaar komt bij mij in de praktijk met terugkerende oorontstekingen. Het is een beetje verlegen, lief, aanhankelijk meisje. Na een tijdje op de schoot van haar moeder gezeten te hebben, begint ze met het speelgoedkeukentje te spelen. Ze komt ons telkens "kopjes thee" brengen. Ik schrijf het homeopathische middel voor dat bij haar past. De oorontstekingen blijven een paar maanden weg. Een half jaar later komt moeder weer terug met haar dochtertje. Ze heeft weer oorontsteking. Dit keer helpt het middel niet meer. In het eerstvolgende consult lopen we nog eens na, wanneer de oorontstekingen begonnen zijn. Moeder geeft aan dat het begonnen is na de reeks vaccinaties in de eerste levensmaanden.

Ik besluit de vaccinaties te ontstoren met behulp van de 'nosodes' die hiervan gemaakt zijn. Hierna knapt het meisje op en komen de oorontstekingen niet meer terug.


Waarom een EHBO cursus?

- Je zoon fietst tegen een paaltje aan en valt met zijn hoofd op het fietspad. Vlak nadat het gebeurde kan hij niet goed uit zijn woorden komen. De volgende dag geeft hij een keer over.

- Het buurjongetje is helemaal van boven naar beneden van de trap gevallen. Hij heeft schaafwonden en een bult op zijn hoofd.

- Een uur geleden zat je dochtertje nog lekker te spelen. Nu heeft ze hoge koorts en zegt ze dat ze beestjes ziet. Je bent bang voor een koortsstuip.

- Je bent weken geleden op je stuitje gevallen en het doet nog steeds zeer.

- Je hebt verschrikkelijke oorpijn. De pijn is stekend. Je kunt het oor niet aanraken. Het trommelvlies staat op doorbreken. Waarschijnlijk heb je dit opgelopen door het schaatsen gisteren. Je had geen muts op.

Welke homeopathische middelen kun je achtereenvolgens het beste toepassen in bovenstaande gevallen? Hoe lang en in welke doseringen moet je de middelen innemen? Leer het op de EHBO cursus!


Australiering 37
3823XK Amersfoort
033 752 17 57
info@marjooosterbaan.nl