Kinderen

Klassieke homeopathie is een geneeswijze die bij uitstek geschikt is voor kinderen. Het is immers een zachte geneeswijze die de weerstand verbetert en de balans herstelt. Kinderen reageren over het algemeen goed en snel op homeopathische middelen.

Er komen veel kinderen in mijn praktijk met uiteenlopende klachten. Tijdens het consult kunnen de kinderen lekker spelen want er is voldoende speelgoed aanwezig! Bij kinderen met gedragsproblemen is het eventueel mogelijk samen te werken met andere therapie├źn.

Voorbeelden van klachten die goed reageren op een homeopathische behandeling zijn:

Maar ook klachten die van sociaal - emotionele aard zijn of bij gedragsproblemen:

Neem direct contact met mij op

Keelontsteking

Op een koude winterochtend komt een moeder met haar zoontje van 12 jaar voor een acuut consult langs op de praktijk. Hij heeft voor de zoveelste keer een heftige keelontsteking. De keelamandelen, voornamelijk de rechter, zijn erg gezwollen en slikken is uiterst pijnlijk. Ook de lymfeklieren in het rechter halsgebied zijn erg opgezet. Hoewel hij verder opgewekt overkomt, klaagt hij dat er iets in zijn keel vastzit dat hij niet weg kan slikken. Zijn adem ruikt niet fris.

Tijdens een eerdere keelontsteking heeft zich in de keel een abces gevormd dat doorgeprikt moest worden. De moeder heeft de geadviseerde keelamandeloperatie geweigerd, maar sindsdien spelen de klachten overdag maar ook 's nachts erg op. 's Morgens zit er een speekselplek op zijn kussen en vooral 's zomers heeft de jongen met enige regelmaat last van bloedneuzen.

Voor de acute opleving van zijn keelklachten krijgt hij een homeopathisch middel. Dit geneesmiddel geneest echter alleen de acute opleving en niet de onderliggende chronische gevoeligheid. Hiervoor krijgt hij nog twee andere geneesmiddelen waarna zich geen nieuwe keelontstekingen meer hebben voorgedaan.


Australiering 37
3823XK Amersfoort
033 752 17 57
info@marjooosterbaan.nl